Afirmare și putere

Atunci când Axa Destinului (Nodurile Lunare) activează elementele foc (Leu) și aer (Vărsător) intuim că urmează o perioadă dinamică. Atâta timp cât Nodul de Nord în Leu se află în casa a IX-a a momentului (ghidul, cel care îi învață pe alții) iar Soarele în casa a VI-a (ocupație, job) această mișcare se va resimți mai ales în zona matur profesională. Aerul va întreține întotdeauna focul dar tot el îl poate și stinge atunci când viteza cu care vrem să se petreacă lucrurile depășește capacitatea noastră de a asimila suflul de schimbări care se îndreaptă spre noi. Din 9 mai 2017 și până în 5 noiembrie 2018 axa Nodurilor Lunare va traversa un tărâm regal al semnelor Leu-Vărsător, perioada în care cea mai importantă lecție care ni se va preda este cea a puterii asociate cu valorile materiale. Regalitatea sau măreția unui om nu o vom putea egala mai deloc cu poziția lui profesională sau socială iar cel mai interesant lucru de analizat în jurul nostru va fi să observăm verticalitatea și integritatea unui om atunci când se va afla lângă cel în care vede puterea.

Lupta pentru afirmare nu spune nimic despre capacitatea unui om de a fi leader, la fel și volumul de informații sau cunoștințe pe care îl deții nu este tot una cu a știi ce să faci cu oamenii din jurul tău, acei oameni de care devii responsabil ca leader să îi ghidezi în a-și găsi felia pe care ei se simt utili și sunt maxim capabili să performeze. În următorul an jumate ne vom învârti îndeosebi în jurul subiectelor afirmare și putere, lecții care vor aduce în prim plan faptul că urcarea ta pe scenă nu poate avea loc atâta timp cât tu nu ai capacitatea de a susține pe cei din echipa ta să urce la rândul lor. Este o lecție și ca urmare doar cu temele făcute vom putea păstra sau obține „eticheta” pe care ne-o dorim.

Drumul spre afirmare își are începutul în a-ți cunoaște și accepta în primul rând propriile slăbiciuni. Pentru că omul care vorbește de ceea ce nu poate sau nu se pricepe să facă este în același timp foarte conștient de cea mai putere a lui. Una fără alta nu se poate, pentru că putința va fi mereu în oglindă cu neputința în fiecare din noi. Astfel, atunci când eu fug de a-mi recunoaște propria slăbiciune voi căuta să o scot pe altuia în văzul lumii pentru ca eu să rămân, în mod iluzoriu, doar cu puterea. Făcând acest lucru, inconștient încerc să deviez atenția celorlalți de la propria-mi persoană către slăbiciunile altora, tocmai pentru ca alții să nu vadă în mine ceea ce eu nu pot.

Este un an jumate de muncă și dinamică, dar o muncă ale cărei rezultate se vor vedea doar acolo unde suntem autentici în ceea ce facem. Suntem autentici atunci când recunoaștem ceea ce nu știm să facem dar vrem și putem să învățăm sau atunci când recunoaștem ceea ce nu putem să facem și faptul că nici nu vom putea în timpul în care ni se cere. Și nu în ultimul rând, sunt autentic atunci când știu foarte bine care îmi este cea mai mare capacitate și lucrez prin ea pentru a performa în zona în care activez.

Zilele acestea vă recomand să reflectați la voi înșivă ca putere sau succes și imaginați-vă că pentru a avea toate acestea vi se cere un singur lucru, și anume, să puneți în centrul atenției tuturor cea mai mare neputință a voastră. Cum vă simțiți făcând acest lucru?

Cu drag, Niki

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s