Teama de eșec

Una din lecțiile importante ale vieții este aceea de a învăța să pierzi sau mai bine zis de a semnifica corect pierderea. Ni s-a inoculat ideea încă din copilărie, dar mai ales începând cu primii ani ai școlii, cum că a învăța să pierzi înseamnă a renunța. Și anume, acolo unde nu ai reușit ceva ce ți-ai propus trebuie să încetezi să mai ridici ochii sau să îți auzi glasul. Cu alte cuvinte, dacă eu am eșuat într-o zonă atunci eu în acel domeniu nu exist. Nu sunt necesare cuvinte din partea altora ca să preluăm această convingere și din nefericire este unul din principiile cu care trăim o viața fără să ne dăm seama că îl avem bine întipărit în noi. Cu siguranță fiecare am trăit momente când în mijlocul unei înfrângeri am căutat în interiorul nostru speranța și pornind de aici alt drum sau altă soluție de a ajunge acolo unde ne dorim. Despre aceste momente vorbim acum, când trăind sentimentul unei bătălii pierdute întotdeauna se găsește cineva să te convingă că nu mai este cazul să continui războiul acum că ai pierdut până și a o suta bătălie.

A învăța să pierzi nu înseamnă a renunța ci a-ți accepta pierderea, a o trăi ca mai apoi să poți discerne de fapt ce ai reușit să câștigi în aceea bătălie. Este foarte important să îți dai voie să simți în interiorul tău un eșec pentru că asta te face să EXIȘTI și să găsești puterea de a continua în aceea zonă a vieții tale. Nu ai ajuns unde ți-ai dorit, dar ce resurse ai găsit în tine să duci aceea bătălie? Pune degetul pe ele pentru că vei avea nevoie de aceste rezerve în următoarea înfruntare spre care ești ghidat. Pe scurt cam asta înseamnă a-ți învinge teama de eșec, și anume a-ți asuma mai multe pierderi, din care ai și de câștigat, pentru a învinge un război. Când nu îți poți asuma eșecul unei călătorii, care este parte din înconjurul lumii tale, cu siguranță teama de eșec este cea care te va face ca după prima călătorie să te întorci de unde ai plecat.

În data de 26 aprilie 2017 se perfectează un eveniment de Lună nouă în Taur în casa a IX-a momentului. O casă care ne arată după ce convingeri funcționăm și unde își au acestea rădăcinile. Teama de a pierde este adusă la suprafață destul de evident în următoarea perioadă, la fel și reacțiile ce se nasc de aici față de noi înșine sau față de ceilalți. Lecția principală pe care o marchează acest eveniment de Lună Nouă este teama de eșec și cum ne conduce ea alegerile în viața de zi cu zi. De fapt este o avanpremieră la perioada ce urmează până în data de 16 mai 2017, când planetele Marte (teama, cel care are de luptat) și Mercur (discernământul, cel care mai are de învățat) sunt în recepție mutuală de domiciliu. Cu alte cuvinte, mentalul este unul foarte ascuțit acum și putem conștientiza destul de spontan de unde își are rădăcinile teama noastră de eșec și cum ne raportăm la ea.

Vă doresc zile cu maximă luciditate!

Cu drag, Niki

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s