Ceea ce luăm în noi

resourcefulSemnul Capricorn este un simbol al lucrurilor de durată, al proiectelor cu bătaie lungă sau mai bine zis al zonelor unde ceea ce pui în pământ va dăinui pentru mult timp. Există o convingere generală cum că tot ce ai nevoie să faci în viaţa asta este să te desfătezi cât mai mult, să te lăfăi cu timpul care ţi s-a dat şi să nu construieşti nimic pentru că oricum la plecare nimeni nu ia nimic cu el. Astfel, aud destul de des întrebarea “La ce bun toate astea?” întrebare prin care se cere de fapt argumentarea necesităţii depunerii unui minim de efort.

Planeta Saturn, guvernatorul semnului Capricorn, ne arată și bogăţia/bagajele cu care venim din trecutul altor vieţi. Este greutatea acumulată sau aptitudinile pe care le-am muncit şi care rămân în structura noastră pe mai departe. Două persoane care trăiesc aceeaşi experienţă de viaţă vor simţi diferit ceea ce li se întâmplă şi vor ieşi din acelaşi foc transformator privind lumea cu ochi diferiţi, unul cu ochii spre cer iar altul cu ochii în pământ. Şi totuşi ce face această diferenţă? Păi tocmai ceea ce am construit sau am lăsat să moară în noi în trecutul altor vieţi şi există deja în structura noastră energetică. Pentru că contează de fapt ceea ce luăm în noi şi nu ceea ce luăm cu noi.

Dar vedeţi voi, ceea ce luăm în noi şi reprezintă resurse preţioase nu iese la iveală ACUM şi AICI doar la o simplă adiere a vântului deasupra pământului, ci este nevoie de un efort considerabil de a privi şi a căuta lucrurile în profunzimea noastră. Este ca şi cum înainte de a mă întoarce acasă dintr-o călătorie lungă îngrop într-un loc ştiut doar de mine tot ceea ce am descoperit şi înţeles despre mine pe tărâmurile acelea pentru ca atunci când mă voi întoarce şi voi avea nevoie de acele bogăţii să le pot găsi neîntinate de nimeni. Autocunoaşterea devine astfel singura călătorie pe care eu una aş numi-o aventura vieţii mele. Aventura de a-mi găsi propriile comori şi a cărei hartă o pot desluşi doar pas cu pas, atent la ceea ce experimentez şi la persoanele cu care împart aceste experienţe. Este o muncă individuală dar şi în echipă, fiind făcuţi să ne ajutăm unul pe altul, să primim dar şi să oferim.29dec2016Astăzi avem un eveniment de Lună Nouă în semnul Capricorn, eveniment care se întâmplă în casa a XII-a pe harta momentului. Pe lângă povara lucrurilor pe care le avem de încheiat (datoriile karmice) această casă simbolizează şi resursele acumulate în noi de-a lungul altor vieţi şi care ne sunt ascunse. Evenimentul de Lună Nouă fiind în conjuncție cu planeta Mercur aflată în mers retrograd aş spune că ceea ce stă să se activeze în noi ca resurse este foarte aproape de suprafaţă sau cu alte cuvinte capacitatea noastră de a le conștientiza este foarte mult activată. Asemeni unui copil legat la ochi şi aflat în căutarea propriilor comori această perioadă de două săptămâni până la următorul eveniment de Lună Plină din 12 ianuarie 2017, o asociez cu un moment în care ACUM i-aş sufla copilului la ureche “Cald, AICI este foc!”. Acest eveniment de Lună Nouă este de data aceasta un punct culminant, ultimul act al unei poveşti care se joacă pe scenă de ceva timp şi care ne-a ajutat să ajungem la a dezgropa cele mai frumoase calităţile ale noastre. Chiar dacă aceste calităţi şi resurse ajung la suprafaţă prin lucrul în doi şi nu prin muncă individuală (Luna este guvernator de casa a VII-a momentului, o casa a partenerului) încercaţi să vă flancați mândria cu dorința de transformare (Soarele co-guvernator de casă a VII-a, Leul fiind în această zonă un semn interceptat). Poate nu conştientizaţi încă ce datorie avea celălalt faţă voi de îndeplinit, iar bunăvoinţa de a primi încununarea efortului celuilalt este cel mai mare dar pe care poţi să i-l oferi la rându-l tău. Negreșit această deschidere și încredere reciprocă va rămâne în voi înșivă și între voi doi pentru totdeauna.

Vă doresc zile cu multă primire și dăruire și un an nou pe măsura comorilor găsite în voi înșivă!

Cu drag, Niki

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s