Punctul Stabil și Liberul Arbitru

a_tiny_island_in_the_middle_of_the_seaDe unul singur, sunt singura(ul) care știe, ești singura(ul) cu care pot afla, este vibrația acestui echinocțiu de primăvară. Sau altfel spus, a ingresului Soarelui în semnul Berbec. Mai mult ca până acum, cu Soarele în casa a XII-a, există o nevoie stringentă de a ne retrage și conecta cu noi înșine. Iar pentru cei care au deja în sânge acest lucru, conectarea la sine se poate întâmpla spontan chiar și în mijlocul mulțimii sau cu sunetul la maxim.

V-ați întrebat vreodată de ce se subliniază atât de mult în zona spirituală, conectarea la sine sau centrarea pe sine? Pentru că acest sine, cu cât îl vizitezi mai des și stai de vorbă cu el, cu atât drumurile spre el sunt mai bătătorite și cu atât mai mult îți poți contura un punct stabil. Acel punct la care revii prin inspirație, după ce îți dai voie să te dispersezi printr-o expirație. Fără un punct stabil la care să ne raportăm și să revenim, ne pierdem ușor în viața noastră de zi cu zi. Sau alegem să nu mai expirăm din teama de a ne rătăci, și astfel ajungem să ne împietrim. Și această împietrire aduce cu ea stagnare, iar în timp regresie. Adică ajungem să fim mai puțin decât ceea ce eram, când am venit aici.

Și prin acest punct, mereu întrebat și conturat, avem de descoperit mai mereu ceva despre noi înșine, despre Cine sunt eu?. Și cu cât începi să te cunoști mai mult, cu atât mai mult aflat în diverse situații de viață sau anturaje, îți vine mai des în minte întrebarea Ce caut eu aici?. Și astfel poți discerne dacă este locul tău sau nu, dacă îți este benefic să râmăi sau să te retragi.

Eu una cred că liberul arbitru, începem să îl percepem în noi, atunci când ajungem să ne cunoaștem din ce în ce mai bine. Când ajungem de fapt să solidificăm acel punct central, pe care îl știm mereu acolo și la care putem mereu reveni să ne odihnim. Încrederea în noi înșine, stă mână de mână cu cunoașterea de sine. Când nu știu cine sunt, nu știu nici unde să revin acasă după ce m-am expandat în lume. Și de aici, se naște neîncrederea, conflictele și temerile din noi înșine. Asta pentru că nu putem susține în noi cele două procese, plecare/revenire, expirație/inspirație, expandare/adunare, etc.

Marte, cel care guvernează zodia Berbecului, are ca simbol verbul Eu Sunt. Este războinicul care pleacă pe câmpul de luptă, să afle cine este. Dar totodată simbolizează și toate temerile noastre legate de întoarcerea acasă, la sinele nostru. Teama că nu ne mai găsim acolo unde ne-am lăsat.

Aflat în Săgetător, un semn al cunoașterii, el se bucură de ceea ce a aflat până acum despre el. Însă nu ne este ușor să revenim la ce am lăsat acasă. Pentru că, revenirea în acel punct numit sine, doare cu fiecare lucru nou pe care îl vom integra în noi înșine. Iar asta explică cu atât mai mult, de ce schimbarea este atât de grea și implică timp, chiar dacă am ajuns să conștientizăm multe lucruri despre noi.

echinoctiu

Și tocmai despre această integrare personală, ni se amintește în acest echinocțiu de primăvară. Am adunat informații despre noi, am aflat atâtea lucruri, ce facem cu ele? Energia piramidei de foc pe care o formează Uranus – Saturn – Lună, ne dă cheia să deschidem poarta identității noastre personale și puterea să inspirăm acolo unde doare. Deși Berbecul în sine, este un semn cardinal, adică de noi începuturi și plecări îndepărtate în vibrația Săgetătorului, cred că de data aceasta vom fi forțați de împrejurări să rămânem un timp acasă. Și să integrăm în acel punct stabil, tot ce am cules până acum despre noi.

Și ca o mică asociere de final, posibil ca vorba aceea Nu uita de unde ai plecat! să își aibă rădăcinile în lucrarea noastră de a reveni la centru și a mai pune o cărămidă la Cine sunt eu? Integrare, fără de care tot ce adunăm despre noi în lume are valoare nulă.

Astfel, eu vă doresc ca în această perioadă de trei luni, între echinocțiul de primăvara (20 martie 2016) și solstițiul de vară (21 iunie 2016), să vă găsiți puterea de a vă întoarce la voi înșivă și să așezați rând pe rând tot ce ați găsit în lume despre voi. Iar valul de retrogradări ce ne așteaptă în următoarele două luni, întărește această Revenire la sine și integrare personală. Nu îmi place să folosesc acest cuvânt, însă cred că necesitatea este de subliniat acum cu trebuie.

Cu drag, Niki

tel: 0734010515

email: nicusoara_ionita@yahoo.com

inhale-exhale

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s