Acasă și relația cu mine însămi

Beauty-symbiotic-in-natureLocuim acolo unde spațiul pe care noi îl îngrijim zi de zi, pare la rândul lui că are grijă de noi. Sau cel puțin, așa aș defini eu ceea ce numim acasă. Fă din casa ta, un loc plin de lumină! Și astfel, cu hrană-n minte și simțire vei adormi. Este în mare mesajul pe care îl are ingresul planetei Venus în Pești din data de 12 martie 2016. Planetă care va activa acest semn, până în data de 5 aprilie 2016.

Planeta Venus, este cea care simbolizează modul nostru de a relaționa și a iubi, iar în Pești ea se consideră a fi în exaltare. Și pentru că Luna, guvernator de ascendent al momentului, este în Taur şi în semnul ei de exaltare, pentru acest ingres vreau să vorbesc întâi despre ceea ce se cheamă, Omul sfințește locul. Adică despre puterea de a iubi pământul pe care noi pășim zi de zi. Și pentru că mie una îmi place să fac asocieri, modul cum noi avem grijă de spațiul în care ne odihnim, spune foarte multe despre cum și cât de mult ne putem iubi pe noi înșine. Despre relația cu noi înșine. Faceți-vă un obicei zilnic în casa voastră, prin care simbolic sau nu, construiți zilnic la această relație și o mențineți vie. Eu de exemplu, în fiecare seara aprind o lumânare în camera și adorm în lumina ei. Iar asta mă liniștește și mă simt protejată.

VenusPesti

Și pentru că aceasta este cea mai importantă relație, să nu uităm așa cum vă spuneam într-un articol trecut Ai grijă de tine!, să ne îngrijim de noi și ale noastre zone de suferință. Pentru că pornind de aici, putem privi treji și rănile altora, cu aceeași compasiune și înțelegere ca pe ale noastre. Însă înainte de a le putea îngriji, este nevoie să le expunem și să ne acceptăm zonele unde noi ne simțim vulnerabili.

Pe de altă parte echipa Lună în Taur – Venus în Pești, amplifică starea de simbioză emoțională în relație cu ceilalți. Iar această omogenitate poate fi și un mod mascat al unora, de a fugi de propriile lecții de viață și goluri de vindecat. Adică de propria-i vulnerabilitate. Pentru că nu-i așa, când aducem problemele altora în aceeași oală cu ale noastre, prin amestec durerea noastră se estompează. Slavă Domnului, că putem găsi și resursele necesare pentru a delimita spațiul meu de spațiul celorlalți, trăirile mele de ale celorlalți (cuadratură Venus în Pești cu Marte în Săgetător).

Făra să facem efortul de a privi detașat și din afară relațiile noastre, nici nu putem distinge până unde sunt eu și de unde începe celălalt. Omogenitatea există, și este normală într-o relație, dar doar în aria temelor comune de viață. Și este nevoie, să conturăm în timp și această intersecție a noastră. Pentru că doar acolo, punând problemele în aceeași oală, ne putem fi de ajutor unul altuia. Iar asta se cheamă alchimia relației (Pluto în Capricorn și în casa a VII-a). Când la foc domol și întreținut de ambele părți, problemele comune de viață se transformă în timp, în cea mai de preț comoară a uniunii celor doi. Dar și cea mai mare putere pe care fiecare dintre ei, o pot avea mai departe în interacțiunea lor cu alte cupluri aflate la nevoie.

Știu, este frumos când găsești sensul lucrurilor care dor. Însă transformarea nu a fost și nu este la îndemâna oricui. Ci doar pentru aceia care au ajuns la o anumită înălțime de a privi viața și la un anumit nivel de înțelegere a trecerii prin ea (activarea semnului Pești din casa a IX-a).

Astfel, eu vă doresc să aveți grijă zilnic de casa sufletului vostru și să construiți zilnic la scările și frumusețea ei!

Cu drag, Niki

tel: 0734010515

email: nicusoara_ionita@yahoo.com

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s