Mă simt în siguranță și pot explora

De mai bine de o lună, mai exact din 31 august 2015, Marte planeta care simbolizează curajul, determinarea, puterea de a decide dar și suferința, s-a plimbat prin semnul Leu, apoi prin Fecioară încadrată fiind în tot acest timp de cele două planete benefice Venus și Jupiter. Astfel, indiferent de situațiile atipice prin care am trecut în această perioadă și care ne-au lovit în stima noastră de sine sau care ne-au arătat doza proprie de naivitate sunt sigură că mulți dintre noi s-au simțit protejați de o forță divină.

Innocence-of-a-child

Protejați în sensul că, comparativ cu situații similare de până acum prin care am trecut, de data aceasta nu am mai băut din cupa suferinței ci ne-am lăsat în voia „sorții”. Ne-am dat voie să nu mai fim singuri pe câmpul de luptă și să acceptăm că este o forță în noi și lângă noi care înțelege mai mult decât mintea noastră sensul lucrurilor prin care trecem. Iar când acceptăm acest lucru, nu facem decât să ne lăsăm a fi protejați de Dumnezeu prin prezența unor oameni în viața noastră sau prin evenimente pe muchie de cuțit care ne-au scos în ultimul minut din împrejurări ce păreau fără ieșire.

Iar această acceptare nu înseamnă nicidecum resemnare ci credință, a crede în noi și în Dumnezeul din noi.  Putem lua această perioadă ca o lecție importantă de viață, și anume aceea că nu deținem niciodată controlul asupra a ceea ce va urma ci doar putem direcționa în cel mai benefic  mod pentru noi intenții, dorințe și emoții proprii. Iar asta cu credința că întotdeauna este ceva în noi mai mult decât poate mintea noastră cuprinde vreodată, și care ne protejează atunci când această direcționare proprie nu este în cel mai bun sens pentru drumul nostru.

Din 18 octombrie 2015 ora 1:42 a.m. București, Marte în mers direct prin semnul Fecioarei iese din această zonă tampon încadrată de Venus și Jupiter ca un copil ce este lăsat acum să facă pași de unul singur și să se folosească de tot ce i-a fost arătat de către părinții săi. Astfel, în următoarea perioadă putem trăi sentimentul de goliciune, vulnerabilitate și necunoscut. Un moment de altfel benefic printre altele pentru a ne putea simți și experimenta inocența copilăriei.

Nu putem aștepta de la noi integrarea unui echilibru relațional atâta timp cât nu ne-am cunoscut și inocența/vulnerabilitatea copilului din noi, conștienți fiind în același timp de protecția pe care o primim. Cu alte cuvinte, ceea ce experimentăm în următoarea perioadă (mai ales până în 12 noiembrie 2015 când Marte intră în Balanță) va forma sau reformula baza structurii noastre emoționale de raportare la ceilalți.

Astfel, chiar dacă sentimentul de vulnerabilitate și gol nu este unul confortabil pentru noi lăsați-vă purtați în neantul acestei perioade și așezați pas cu pas acolo toate senzațiile, emoțiile, pe care nu le-ați mai avut până acum. Pentru ca ele vor da altă față și altă structură a modului cum vă raportați la ceilalți.

Cu drag,

Niki

tel: 0734010515

email: nicusoara_ionita@yahoo.com


”Innocence is thought charming because it offers delightful possibilities for exploitation.”

Mason Cooley

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s