Zile binecuvântate

Săptămâna aceasta într-o conversație avută pe tema programării nașterilor cu cineva care profesează în domeniu (copilul musai să se nască când Soarele este în Leu pentru că a aflat mama că aștia sunt „fruntea” 🙂 ), mi s-a spus că există o vorbă precum că copiii născuți duminica sunt binecuvântați. Prima oară în mintea mea făcând asocierea cu Soarele ce guvernează ziua de duminică, această vorbă din popor își avea undeva sensul dar nu am stat prea mult să analizez acest lucru.

birds

Apoi m-am găndit totuși că în a șaptea zi Dumnezeu s-a odihnit. S-a odihnit de toate lucrurile pe care le-a făcut în cele șase zile anterioare din săptămână. Nu știu dacă ați citit din cărțile lui S.N. Lazarev, dar cred că acolo am găsit pentru prima oară o explicație foarte frumoasă și pertinentă care a rezonat cu mine, în ceea ce privește odihna din ziua de duminică și ce înseamnă postul.

Explicația dată de S.N. Lazarev privind credințele înrădacinate ale postului, de genul „nu se mănâncă carne” este aceea că privarea de a consuma alimente bazate pe carne de exemplu, ne ajută de fapt să ne conectăm mai bine la aceea esență divină din noi. Carnea/trupul este un simbol al împământenirii, adică cu cât consumul acesteia este mai mare cu atât ne racordăm mai mult la cele zilnice. Iar a te ruga cu adevărat înseamnă să reușești a te desprinde mai mult ca de obicei de Pâmânt și ale lui griji cotidiene.

Plecând de la ideile lui și filtrând acum prin propriile mele experiențe, cu sau fără a consuma carne :), eu cred că ne odihnim/postim atunci când facem o pauză de la cele zilnice și reușim să ne conectăm în solitudine la aceea scânteie divină din noi. Ne odihnim/postim atunci când medităm la ce am lucrat în restul săptămânii, la bucuriile și tristețile trăite de noi prin acțiunile celorlalți, și la cele trăite de ceilalți prin acțiunile făcute de noi. Iar când putem reflecta la acestea și ne putem vedea de ambele părți (Nodul de Nord în Balanță pe grad anaretic 0˚58ˈ), înțelegem mai mult…

Înțeleg că eu una am nevoie de astfel de momente, iar ziua de duminică este de fapt un simbol al conexiunii cu Dumnezeu, al liniștii de toate cele pământești.

Duminica ce vine, adică pe 13 septembrie 2015, are loc un nou eveniment de Lună Nouă. De data aceasta evenimentul se perfectează în zodia Fecioarei la gradul 20˚10ˈ. Apropierea acestei conjuncții Soare – Lună de axa Nodurilor Lunare (Nodul de Nord la grad 0˚58ˈ în Balanță) duce de fapt la formarea eclipsei parțiale de Soare, aceasta nefiind vizibilă la noi (conform wikipedia eclipsa va fi vizibilă în sudul Africii, în sudul Madagascarului, apoi va atinge Antarctica orientală).

13sep

Această întâlnire de Lună Nouă cu Nodul de Nord în zi de duminică, este ca un părinte (Dumnezeu Tatăl) care ne stinge lumina în cameră, semn că este o vreme a odihnei de cele zilnice. Și slavă cerului este binevenită, la câtă treabă anunță pe viitor puternica activare din semnul Fecioarei. 🙂

Astfel, în următoarele zile și mai ales duminică, încercați să reflectați la ce ați lucrat până acum cu bune și rele și să vă conectați la Dumnezeul din voi pentru că are să vă spună multe… Iar atunci când îl putem auzi, nu putem fi decât binecuvântați! 🙂

Cu drag,

Niki

tel: 0734010515

email: nicusoara_ionita@yahoo.com


„Life holds so many simple blessings, each day bringing its own individual wonder.”

 John McLeod, contemporary Scottish composer

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s