Un film numit „Aşa vreau să fie viaţa mea!”

wooden-film-clapboard-1-605x369Fiecare are povestea sa, sau mai bine zis poveştile lui. O poveste a vieţii, o poveste a copilăriei, a anilor de liceu sau facultate, prima poveste de dragoste şi de cele mai multe ori nu şi ultima :), şi o poveste pe care o trăim acum şi în care suntem din nou actorul principal. Ceea ce am uitam însă este că prin ceea ce spunem despre noi în fiecare zi, prin ceea ce alegem să facem în fiecare clipă nu suntem altceva decăt regizor al unui film, viaţa noastră, a cărui următoare scenă (poveste) o putem face mereu o „premieră”, mai reuşită decăt cea de la care am plecat.

Iar vara aceasta vreau să punctez două perioade ce vor fi puse în scenă de către debordantul Jupiter şi afectuoasa Venus.

I. 5 iunie – 19 iulie, 2015

Din data de 5 iunie alături de Jupiter (Marele Benefic) i s-a alaturat în semnul zodiacal Leu şi Venus (Micul Benefic) şi care îi va ţine companie în mers direct pe tărâmul focului creator până în data de 19 iulie, 2015. Când cei doi benefici ai zodiacului se întălnesc, nu îţi trebuie multe cunoştinţe de astrologie să realizezi că „este de bine”. Această perioadă este una în care poveştile de dragoste vor fi printre cele mai căutate a fi puse în scenă, dar nu numai. Oricum, indiferent de natura rolului şi a poveştii în care jucăm, tindem să îi dăm o tentă dramatică. Dramatic în sensul în care ne dorim să fim admiraţi, să fim în centrul atenţiei, şi în care nevoia de laude, complimente şi de a impresiona poate fi explicată printr-un simţ crescut de a creea acum un impact major asupra propriei vieţi (Venus – Jupiter în Leu în aspect fluent cu Uranus în Berbec).

Chiar pe fondul unor declaraţii de dragoste neaşteptate primite sau date, vrem să ne simţim prinţese sau regi pentru că este o vreme potrivită a învăţa să ne dăm valoare, să ne aducem în lumină şi să preţuim mai mult din ceea ce suntem. Pentru că atunci când alegem şi luptăm să ieşim în lumina reflectoarelor, atunci ne vor putea vedea sau admira şi ceilalţi. Până atunci nu avem cum să cerem unui om a preţui ceva la noi, de care noi înşine nu suntem conştienţi, mândri şi dornici  a ne arăta.

Fiecare are până acum povestea lui, însă nu de puţine ori am simţit cum întâmplările iau acelaşi drum, acelaşi final cu care ne-am obişnuit şi pe care îl aşteptam. Ne aşteptam pentru că  ce-i drept este greu să schimbi scenariul unui film în derulare. Iar pentru asta este nevoie de spontaneitate, creativitate şi o foarte mare voinţă. Este ca şi cum purtăm zilnic aceleaşi haine, iar într-o zi vedem în vitrină ceva nou, frumos şi care vrem să fie al nostru. Şi prin acel moment, aşa cum o haină nouă ne schimbă în bine starea de spirit aşa putem prinde viaţă atunci când ne învingem teama de necunoscut şi alegem să trăim situaţii complet străine, care  nu sunt decât o provocare a ne cunoaşte şi în alt rol.

Şi pentru că vorbim de o activare puternic benefică a semnului Leu, care simbolizează capacitatea de a conduce şi autoritatea, această perioadă este una foarte bună de canalizare a voinţei şi în plan profesional, de aceea este foarte posibil ca unii dintre noi în această perioadă să fie luaţi prin suprindere şi prin promovări la locul de muncă, sau apariţia unor şanse/oportunităţi pe care nu le întrezăream până acum.

Personal sau profesional această perioadă este una potrivită pentru a ne crea scopuri de viitor şi de a ne asuma riscuri în acest sens, este una în care este nevoie a cauta să creştem şi de a căpăta încredere în noi prin ceea ce facem de unii singuri şi nu prin ceea ce spun ceilalţi despre noi.

II. 31 iulie – 11 august, 2015

Mai având ceva de demonstrat, din data de 31 iulie Venus aflată de data asta în mers retrograd reintră în Leu şi  mai face echipă cu Marele Benefic până în 11 august când acesta intră în zodia Fecioarei.

Retrogradarea unei planete ne atenţionează în general asupra unor situaţii de viaţă pe care nu le-am înţeles şi asimilat la adevărata lor valoare, şi reprezintă de fapt perioade când mai avem o şansă de a face lucrurile în mod corect. Iar de data aceasta vorbim despre posibilitatea apariţiei a două reacţii comportamentale, şi anume exagerarea/excesul (umbra lui Jupiter) sau indolenţa/nepăsarea (umbra lui Venus).

Spuneam în prima parte că ceea ce se anunţă „este de bine”. Însă ştiţi cum este, ceea ce este mult câteodată nu ne ajută ci din contră. Nu ne ajută pentru ca există o limită foarte subţire peste care poţi foarte uşor să transformi binele pe care îl trăieşti în incapacitatea de a te opri, de a fi cumpătat şi a putea discerne „atât îmi este de ajuns”. Putem trăi iluzia, asemeni jocurilor de noroc sau savurării unei prăjituri bune, ca dacă o cantitate din ceva este bună, atunci mai mult din acel ceva trebuie să fie şi mai bun. Iar vara aceasta există riscul este de a promite prea mult, de a face declaraţii care nu au un suport concret de realizare, iar pe de cealaltă parte alţii pot reacţiona prin a cere foarte multe dovezi, şi care nu se lasă convinşi cu uşurinţă.

Legat de cealaltă reacţie comportamentală, indolenţa nu înseamnă neapărat a nu fi ocupat cu treburi şi a lenevi, ci se poate manifesta şi prin a fi ocupat cu atât de multe alte lucruri, ca acoperire perfectă pentru amânarea realizării acelui singur lucru drag pe care avem nevoie să îl facem pt noi înşine.

Nu ştiu câţi dintre voi şi-au dorit vreodată să fie actor sau regizor de film, însă vara aceasta avem tot ce ne trebuie să fim actor principal şi regizor al uni film în desfaşurare şi care se cheamă „Aşa vreau să fie viaţa mea!”. Şi putem începe să ne jucăm de-a actoria, pornind de la a fi recunoscători pentru ceea ce este prezent acum în viaţa noastră, pentru că recunoştinţa va atrage mereu alte motive în viaţa noastră pentru care să fim recunoscători. Entuziasmul ţine de Jupiter şi provine din grecescul „en theos”, însemnând Zeul dinăuntru, iar când suntem entuziasmaţi de ceea ce se petrece în viaţa noastră să ne amintim a fi şi recunoscători acestei forţe interioare, aceea Scânteie Divină pe care o putem numi acum şi aici Regizor al vieţii mele!

Cu drag,

Niki

tel: 0734 010 515

e-mail: nicusoara_ionita@yahoo.com


„Eighty percent of success is showing up.” – Woody Allen

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s