Vreau să fiu puternic

park-point-seasaw-13-12-_0627Pentru că tot vorbeam în articolul trecut de intrarea frumoasei Venus în semnul Rac, se pare ca tot ea mi-a atras curiozitatea şi de data aceasta. Venus ne vorbeşte în general despre modul cum ne exprimăm afecţiunea şi cum o dăruim, iar în semnul Rac luat separat de orice altceva, canalizează dorinţa de a dărui celor care ne sunt familiari şi lângă care ne simţim în siguranţă. Cu alte cuvinte ne învârtim acolo unde ştim că suntem protejaţi, primiţi şi unde există minimul de risc să se schimbe ceva în afara voinţei noastre. Astfel, deschiderea noastră este limitată la ce înseamnă pentru fiecare a se afla acasă. De-ar fi lucrurile atât de simple, zilele acestea nu ar mai fi fost nimeni pe drum ci fiecare la casa lui, nu? 🙂

Pe de alta parte, Neptun în semnul Peşti aşteaptă să primească „cu drag” vizita anunţată a lui Venus (aspect aplicant de trigon), iar ce rezultă de aici este o „revărsare de ape” a căror forţă parcă ne îndeamnă să învăţam ce înseamnă a fi cu adevărat vulnerabil (Venus în aspect aplicant dinamic cu axa Nodurilor Lunare).

Din ce am observat eu până acum, există în general o percepţie deformată precum că, vulnerabilitatea şi blândeţea sunt opusele puterii, sau mai bine zis că ar trebui să se anihileze una pe cealaltă (daca îţi arăţi sensibilitatea asta înseamnă ca eşti slab, sau invers dacă îţi arăţi duritatea asta te face un om puternic). Însă natura lucrurilor nu este deloc aşa, de fapt dacă ne-am uita în jurul nostru, şi am putea face diverse asocieri cred că cel mai bun profesor al nostru ar fi natura însăşi, viaţa aşa cum este ea pe Pământ.

Apa este extrem de vulnerabilă (polarizare feminină Yin), este moale, capătă uşor orice formă şi dizolvă ce punem în ea, însă nimic nu o egalează în a măcina ceva tare şi dur (polarizare masculină Yang). Devenim asemenea apei, care poate genera energie (forţă) tocmai pentru că ea curge de bunăvoie, fără să opună rezistenţă.

Ne deschidem inima atunci când ne exprimăm liber nevoile, rănile, ce anume din acţiunile celuilalt ne dor, sau ce anume din acţiunile celuilalt ne bucură. Iar asta înseamnă a-ţi cunoaşte şi recunoaşte propria vulnerabilitate. Iar atunci când o putem recunoaşte faţă de ceilalţi, putem găsi şi sursa adevaratei puteri din noi. Sau altfel spus, înmuierea, atunci când lăsăm inima expusă, poate fi foarte convingătoare şi influentă.

Haideţi să privim opoziţia (în cazul acesta vulnerabilitate/slab – duritate/puternic) nu ca pe un razboi în care dacă unul câştigă atunci celălalt pierde ci ca pe ceva complementar, aflat în faţa noastră şi care ne arată o cale dus-întors până la urmă, nu? Şi anume, opoziţia ca pe un balansoar cu polarizare echilibrată. Şi când poate ajunge la linia de echilibru? Atunci cand ambii poli sunt activi şi liber exprimaţi. Mai tineţi minte când eram copii şi ne jucam în balansoarele din parc? Eu ţin minte că o numeam cumpănă. Sună mai grav ce-i drept, dar mi-a luat si mie ceva timp până să îmi dau seama că a-mi arată sensibilitatea nu înseamna a-mi pierde puterea.

Apa este singurul element care modelează piatra, şi care poate transforma cele mai dure roci în nisip. La fel blândeţea este una din cele mai frumoase calităţi umane şi care poate pătrunde cele mai împietrite inimi. Şi cum apa este simbol al energiei feminine, propun să începem a tatona cu echilibrul prin a invita întâi la joacă blândeţea din noi. Nu vă faceţi griji, unde este loc de joc în doi, vine şi puterea!

Cu drag,

Niki

tel: 0734 010 515

e-mail: nicusoara_ionita@yahoo.com


In the eye of the eternal storm of love

there waits a Calm.

This is You.

A spacious heart that is free to break.

poezia “This is You”, volumul de poezii

silent, sacred, holy, deepening heart” – Em Claire

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s